24 Ocak 2009 Cumartesi

Global kriz Maserati'ye yaradı!

Türkiye'de Fer-Mas tarafından temsil edilen İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati'nin global satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 17'lik artışla 8 bin 600 adete ulaştığı bildirildi.

Maserati'den yapılan açıklamaya göre, firma A.B.D ekonomisinin yaşadığı sorunlu döneme karşı en yüksek satış adetlerine Kuzey Amerika pazarında (A.B.D. ve Kanada) elde etti. Bu pazarı ise İtalya ve İngiltere takip ederken, 2007 yılının ardından 2008 yılında da rekor satış adetlerine ulaşılmasında yenilenen Quattroporte modeli kadar daha güçlü motor seçeneğiyle donatılan GranTurismo modeli de etkili oldu.

Verilen bilgiye göre, Maserati 2007 yılının ardından 2008 yılında da tüm zamanların en iyi satış adetlerine ulaşma başarısını gösterdi. 2007 yılına göre yüzde 17'lik artışla global çapta 8 bin 600 adetle, tarihindeki en yüksek yıllık satış performansı sonucuna imza atan Maserati, özellikle geçtiğimiz yılın ilk 9 dokuz ayında da 596 milyon Euro'luk gelir elde etti.

Dünya çapında süper lüks segmentinin yüzde 15 civarında daraldığı bir dönemde satışlarını arttırma başarısı gösteren Maserati, yaşadığı ekonomik sorunlara rağmen en yüksek satış adetlerine Kuzey Amerika pazarında (A.B.D. ve Kanada) ulaştı. Maserati'nin küresel anlamda elde ettiği rekor satış başarısında ön plana çıkan diğer ülkeler ise sırasıyla İtalya, İngiltere, Almanya ve Japonya oldu. 2008 yılında ise Türkiye'de ise toplam 17 adet Maserati satıldı.

Hiç yorum yok:

 
Lida Lida Lida Lida Lida